Polícia pravdepodobne zachránila život mužovi, ktorý sa chcel obesiť

21.11.2009 Humenné

Brekov 21. novembra (TASR) - Príslušníci polície v piatok 20. novembra pravdepodobne zachránili 49-ročnému mužovi v obci Brekov, okres Humenné, život.
Muž v dopoludňajších hodinách, krátko predtým než plánoval samovraždu, zavolal na políciu.
Po príchode a obhliadke bytu našla policajná hliadka v jednej z miestností muža, ktorý mal na krku slučku z lana upevneného o hák na stropné svietidlo. Policajti poskytli mužovi, ktorý nejavil známky života, okamžitú prvú pomoc a uvoľnili dýchacie cesty. Následne sa im asi po 30 sekundách podarilo stabilizovať jeho životné funkcie. Do bytu bola zároveň privolaná rýchla zdravotná pomoc. Po lekárskom vyšetrení ho previezli do Nemocnice s poliklinikou Andreja Leňa v Humennom.
TASR informovala Magdaléna Fečová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove.

Doplnené:

V piatok 20.11.2009 o 11.38 hod. bola vyslaná operačným dôstojníkom policajná hliadka do obce Brekov, v okrese Humenné na preverenie volania 49 ročného muža, ktorý v telefonáte policajtom tvrdil, že sa ide obesiť.
Policajti po príchode k bytu muža, ( ktorý sa nachádza na 3 podlaží obytného domu ) zistili, že dvere do bytu sú zatvorené pričom na klopanie nik nereagoval. Z obavy o život volajúceho vchodové dvere do bytu otvorili i bez použitia násilia lebo tieto neboli uzamknuté.
Po vstupe do bytu a následnej prehliadke bytu v jednej z miestností policajti našli muža, ktorý mal na krku omotanú slučku z lana upevnenú o hák na stropné svietidlo. Muž nejavil známky života a visel na slučke nad kreslom s pokrčenými nohami . Jeden z policajtov chytil obeseného muža okolo pása a nadvihol ho a druhý policajt prerezal lano. Mužovi okamžite poskytli prvú pomoc a uvoľnili dýchacie cesty, kde po zhruba asi 30 sek. sa im podarilo stabilizovať jeho životné funkcie.
Následne hliadka cestou operačného strediska OR PZ Humenné privolala RZP, ktorej pracovníci poškodenému poskytli odbornú lekársku pomoc. Nakoľko oživený muž bol v tom čase už pri vedomí a začal verbálne komunikovať hliadke uviedol, že sa chcel obesiť a život ho už nebaví.
Počas celej doby sa policajti snažili menovaného ukľudniť a pomáhali pracovníkom RZP pri ošetrovaní. Následne muž prevezený na ďalšie ošetrenie do NSP A. Leňa. Prehliadnutím bytu nebola zistená prítomnosť žiadnych ďalších osôb , taktiež nebolo zistené požitie liekov alebo alkoholických nápojov.

Hliadka zabezpečila uzatvorenie bytu a vyrozumela aj syna poškodeného muža.
 

Vyberte región